Середа, 16 червня 2021 14:49

В Києві вартість паркування зросте в 3,5 разів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на даний час ціна варіюється від 5 до 10 гривень за одну годину. Перші 10 хвилин стоянки - безкоштовні.

Як стверджують в КМДА, тарифи не змінювалися останні 12 років і вже істотно застаріли. У зв'язку з цим адміністрація ініціювала підвищення вартості паркування в 3,5 рази.

Відповідний проект зареєстрований на офіційному порталі Києва.

Він пропонує встановити тариф на паркування легкових автомобілів в центральній частині міста не більше 35 грн/год, на прилеглих до центру територіях - до 25 грн/год, а в спальних районах залишити вартість без змін у розмірі 5 грн / год.

Вантажним автомобілям дозволено паркуватися лише в другій і третій зонах, де водіям доведеться платити по 52 і 10 грн за одну годину відповідно.

Для автопоїздів година стоянки обійдеться в 152 і 30 гривень в залежності від району міста, автобусам - 159, 114 і 23 грн/год. Причому за неоплачене паркування передбачений штраф в 20-кратному розмірі від її вартості за годину.

Поряд із підвищенням тарифів, чиновники мають намір забезпечити жителям столиці безкоштовне паркування в нічний час, у вихідні та святкові дні.

Також заощадити можна буде на денних і місячних абонементах. Їх вартість буде розраховуватися виходячи з тарифу на конкретну частину міста, але зі значною знижкою.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, денний абонемент обійдеться на 28% дешевше, а місячний в центрі - на 50%. У прилеглих до центру територіях і спальних районах знижки становитимуть 60 і 40% відповідно.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: