П'ятниця, 18 червня 2021 10:25

«Укрзалізниця» отримає 100 нових пасажирських вагонів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Крюківський завод виготовить 100 пасажирських вагонів для «Укрзалізниці»

Контракт на постачання сотні пасажирських вагонів для української залізниці уклали без тендера, за переговорною процедурою. Постачальником буде Крюківський вагонобудівний завод.

Всього 100 вагонів розподіляються за чотирма типами:

51 одиниця - купейний спальний вагон на 40 місць (10 купе).

20 одиниць - купейний спальний вагон на 40 місць, обладнаний для пасажирів з обмеженими можливостями.

17 одиниць - купейний спальний вагон, обладнаний для пасажирів з обмеженими можливостями і купе начальника поїзда.

12 одиниць - купейний спальний вагон СВ (люкс) на 18 або 20 місць.

Термін постачання вагонів - протягом року після підписання договору та отримання передоплати. Договір вже підписаний, про передоплату ще не відомо.

В «Укрзалізниці» зазначають, що подавали комерційні пропозиції про виготовлення даної кількості вагонів у зазначені терміни відразу кільком підприємствам - двом з України, а також з Узбекистану, Казахстану, Польщі та Білорусі.

Це АТ «Гомельський ВСЗ», ТОО «Вагонобудівний завод «Тулпар», КВБЗ, ТОВ «Харківський ВСЗ «, АТ ПЕСА Бидгощ, ДП"»Сіменс Україна», АТ «Ташкентський завод по будівництву і ремонту пасажирських вагонів», Patentes Talgo, SAU.

Однак лише Крюківський завод підтвердив свою можливість виготовити вагони в зазначений термін на зазначених умовах оплати.

Проведений «Укрзалізницею» в системі Prozorro тендер на закупівлю 100 пасажирських вагонів за ціною 3 мільярди 44 мільйони (в середньому, по 30,44 мільйона гривень за один вагон), скасували. Офіційною причиною скасування тендера зазначено наявність менш ніж двох тендерних пропозицій.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у тендері спочатку брали участь три компанії - ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», «Термінал-Захід» і один з підрозділів провідного виробника залізничного рухомого складу в Китаї CRRC – «CRRC Tangshan». Пропозиції останніх двох з них відхилили через низку виявлених порушень в документації.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: