П'ятниця, 22 березня 2024 18:33

MAN прискорює розробку безпілотних вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нове партнерство MAN з компанією Plus має на меті реальне використання автономних вантажівок у міжміських перевезеннях.

Компанія MAN Truck & Bus продовжує розвивати безпілотні перевезення між логістичними центрами. Ця технологія має потенціал для зниження аварійності через втому, зменшення дефіциту водіїв, а також для підвищення ефективності та екологічності транспортних процесів.

З метою подальшої інтенсифікації розвитку в напрямку реальних логістичних застосувань, MAN домовився про співпрацю з американським фахівцем з автоматизованих систем водіння Plus.

Це частина всеосяжного партнерства у сфері автономного водіння між материнською компанією MAN TRATON і компанією Plus, яке охоплює також інші бренди TRATON GROUP.

MAN вже багато років працює над розвитком автономного водіння, реалізуючи різні науково-дослідні та дослідно-конструкторські проекти. З 2018 по 2020 рік MAN розробив і випробував безпілотну вантажівку для обробки контейнерів на території порту Гамбурга в рамках спільного науково-дослідного проекту з Hamburger Hafen und Logistik AG.

З 2019 по 2023 рік проект ANITA з партнерами Deutsche Bahn, Hochschule Fresenius, Університетом прикладних наук і Götting KG був зосереджений на повній цифровій інтеграції автономної вантажівки в логістичний процес обробки контейнерів з автомобільного на залізничний транспорт.

А з 2022 року MAN співпрацює з дванадцятьма партнерами з промисловості, науки, технічних випробувань і дорожніх служб в рамках проекту ATLAS-L4, щоб розробити автономну вантажівку для використання в автомобільних перевезеннях між логістичними центрами.

Таким чином, проєкт безпосередньо стосується закону про автономне водіння, прийнятого в Німеччині у 2021 році, який вже дозволяє безпілотне водіння на визначених маршрутах під технічним наглядом. Наприкінці проекту заплановані практичні тест-драйви прототипу з водієм-асистентом на автобані.

Починаючи з 2025 року, подальші проекти в конкретних транспортних додатках клієнтів будуть стимулювати розвиток в напрямку серійного застосування.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Plus — постачальник програмних рішень для автономного водіння, які охоплюють системи безпеки наступного покоління, високоавтоматизовані системи PlusDriveⓇ та SuperDriveTM.

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: