Вівторок, 26 грудня 2023 11:06

В Одесі почалися випробування нового вітчизняного трамваю

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на вулицях Одеси помітили новий трамвай виробництва компанії «Татра-Юг» - перший із 13, замовлених за кредитом ЄІБ.

Декілька днів тому до Одеси доставили трисекційний низькопідлоговий трамвай «Татра-Юг К1Т306» - перший з партії у 13 таких вагонів.

Їх закупівля фінансується за рахунок кредиту Європейського інвестиційного банку на суму у 20 мільйонів євро за контрактом, схваленим ще кілька років тому. Міжнародний тендер на закупівлю цих трамваїв відбувся ще 2021 року.

Як повідомила сама компанія-виробник, у подальшому до Одеси буде доставлятися приблизно по одному вагону на місяць. Тобто, їх постачання може розтягнутися на весь 2024 рік.

Одеські трамваї цієї моделі зовні дещо відрізняються від київських - у них інше компонування дверей. Не по дві широкі і дві вузькі двері у першій і третій секціях, як у Києві, а три широких у першій и дві широких у третій секції в Одесі. 

Довжина трамваю - 26 метрів, він має три візки - два моторних поворотних під першою та третьою секціями та безмоторний неповоротний під другою. Трамвай пофарбований у кольори прапору Одеси.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, 23 грудня розпочалися випробування нового трамваю на вулицях Одеси - його можна було помітити у центрі міста, на Олексіївській і Старосінній площах, по Балківській та на Слобідці.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: