Середа, 18 серпня 2021 12:47

Caterpillar оснащує свої екскаватори системою дистанційного керування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Caterpillar додає нове опційне рішення Cat Command for Excavating, що дозволяє прибрати оператора з машини в потенційно небезпечних умовах експлуатації і забезпечує дистанційне керування

Шість екскаваторів Cat 320, 323, 326, 330, 336 і 340 в класі від 20 до 40 тонн, тепер можуть бути оснащені конфігураціями дистанційного керування Cat Command for Excavating, що дозволяють управляти машинами або в зоні прямої видимості, або поза зоною прямої видимості.

Екскаватори Cat готові до роботи під віддаленим керуванням, за допомогою встановленого дилером польового комплекту для нових або існуючих машин.

Забезпечуючи відмінну видимість, комплект включає кілька камер для роботи поза лінією з командного пункту. Поряд з камерами нагорі кабіни розміщені світлові індикатори, мікрофон, бездротової приймач і антена, щоб мінімізувати ризик пошкодження.

Командні елементи управління, глибоко інтегровані з електронікою екскаватора, дозволяють операторам відчувати таку ж реакцію машини, якщо б вони працювали з кабіни.

Такі технологічні функції машини, як Grade Assist, Swing Assist і E-Fence, також можна налаштовувати, активувати і деактивувати дистанційно без необхідності ручного налаштування з кабіни. Екскаватори ефективно перемикаються між дистанційним і ручним управлінням за допомогою перемикача на рівні землі.

Завдяки зручному управлінню функціями риття, підйому і стеження з безпечного місця, Command for Excavating дозволяє негайно відновити роботи після руйнівних процесів, таких як вибухові роботи в кар'єрах.

Це також підвищує безпеку і продуктивність машин при виконанні ряду проектів, таких як робота в нестабільних грунтових умовах, на занедбаних родовищах, берегові роботи, знесення та виведення з експлуатації на будмайданчику, а також стивідорні роботи.

Командна система включає два різних варіанти віддаленого управління. Командна консоль, яка ідеально підходить для тимчасової або екстреної віддаленої роботи без необхідності в комунікаційній інфраструктурі на місці, забезпечує управління машиною прямо з місця установки за допомогою легкої і компактної консолі, підтримуваної зручними плечовими ременями.

Пропонуючи керування машиною з відстані до 400 м, консоль управляє всіма функціями екскаватора практично без затримки спрацьовування. Вбудовані функції безпеки зупиняють всі рухи екскаватора, якщо натиснута кнопка дистанційного відключення, втрачено бездротовий зв'язок або консоль нахилена більш ніж на 45 градусів від нормального робочого стану.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нова командна станція також забезпечує роботу поза лінією зв'язку, не виходячи з офісу або за багато кілометрів від нього, оскільки відстань обмежена тільки можливостями бездротової мережі.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: