Вівторок, 01 листопада 2022 09:51

Представили ще один водневий екскаватор: тепер Hyundai

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Hyundai представляє прототип колісного екскаватора HW155H з водневим двигуном

На виставці Bauma 2022 Hyundai представила своє бачення технологій енергосистем майбутнього, представивши свій концептуальний колісний екскаватор HW155H.

Концепт HW155H оснащений трансмісією на водневих паливних елементах, що забезпечує електроенергію для роботи машини із нульовим викидом вихлопних газів.

Паливний елемент, встановлений у задній частині верхньої конструкції машини, виробляє електроенергію внаслідок хімічної реакції між запасеним воднем і киснем, що є у повітрі.

Потім він перетворює цю енергію на корисну електроенергію, що використовується для приводу гідравлічного насоса, який приводить в дію машину, як і будь-яку іншу.

Водень зберігається праворуч машини, навпроти кабіни оператора, в баках високого тиску. Вода є єдиним викидом, що виділяється з батареї паливних елементів.

Hyundai Construction Equipment розробляє цю технологію з 2020 року, коли вона підписала Меморандум про взаєморозуміння з Hyundai Motors та Hyundai Mobis у своєму дослідному центрі Мабук у Йонгін-сі, Кьонґідо.

Три компанії спільно працюють над розробкою водневих паливних елементів для вилкових навантажувачів та середніх/великих екскаваторів, при цьому Hyundai раніше називала 2023 крайнім терміном масового виробництва та розповсюдження.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ця технологія вже використовується у легковому автомобілі Hyundai Nexo на паливних елементах. За словами Hyundai, в автомобілі використовується паливний елемент другого покоління Hyundai Motors, який менший, легший і міцніший, ніж оригінал, встановлений в автомобілі ix35.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: