П'ятниця, 29 липня 2022 11:55

В Німеччині закуплена перша партія бензовозів для України

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «Укргазбанк» профінансував першу партію з імпорту бензовозів, які закуплено в Німеччині.

«За допомогою документарного акредитива ми профінансували першу партію з імпорту бензовозів з Німеччини. Це означає, що відтепер ці бензовози будуть ефективно перевозити пальне, що ми фінансуємо, в Україну з країн ЄС», – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, імпорт критичного палива в Україну – один із пріоритетних напрямів забезпечення економічної стійкості в умовах повномасштабного російського вторгнення.

«Тільки у військовий час ми здійснили понад 30 угод торговельного фінансування з критичного імпорту викопного палива (газ, дизель, бензин) на суму понад 150 млн євро.

Угоди здійснюються зокрема задля фінансування вітчизняних мереж АЗК, тож ми тримаємо руку на пульсі ситуації з пальним, яка в тому числі завдяки нашим угодам тільки поліпшується», – зазначають в «Укргазбанку».

Як зауважує держбанк, наразі Україна імпортує паливо транспортними коридорами з країн ЄС, використовуючи автопарк бензовозів і залізницю, але не може збільшувати обсягів постачань через технічні відмінності наявних в Україні бензовозів з європейським заправним обладнанням.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, тож днями «провели нову угоду зі структурованого торговельного фінансування для клієнта, що займається логістичним бізнесом», додаючи, що підтримку угоді строком на один рік надав ЄБРР, а «підтверджуючим банком виступив першокласний європейський банк».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: