Понеділок, 27 грудня 2021 11:47

Британці представили водневу вантажівку із композитним кузовом

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, британський стартап IVe (Innervated Vehicle Engineering) анонсував випуск сімейства легких комерційних автомобілів із водневою силовою установкою.

Старт попереднього замовлення розпочнеться восени 2023 року, виробництво — в 2024 році.

IVe хоче випускати інноваційні легкі комерційні автомобілі Indigo із водневою силовою установкою. Відмінність від вже існуючих серійних аналогів (наприклад, тих, що запустив днями у виробництво Stellantis) полягає в тому, що Indigo – не конверсія існуючої моделі, а спроектований з чистого аркуша електромобіль.

У конструкції кузова та шасі практично не буде металевих деталей – замість них планується використовувати композити з органічними волокнами, які легко утилізувати після закінчення терміну служби. Заявлений термін служби – 15 років.

Подробиць про силову установку поки що немає, але є попередня інформація, що запас ходу на одній заправці складе від 660 до 900 км, тобто на рівні дизельних аналогів.

Водень загальною масою 13,5 кг зберігається у трьох балонах. Вантажопідйомність – 1,5 т, повна маса – 3,5 т. Замість буферної батареї планується використовувати суперконденсатори.

Кабіна зроблена максимально обтічною, без зовнішніх дзеркал (їх замінюють камери), а між фарами встановлено екран, на який транслюватимуться довідкові та рекламні повідомлення. Водій сидить по центру, тому адаптації кабіни під лівосторонній і правосторонній рух не потрібно — можна спокійно їздити з Великобританії до ЄС і назад.

За місцем водія є вільне місце для багажу, спальні або одного-двох додаткових крісел, а на задній стінці кабіни можна встановити двері для проходу у вантажний відсік.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, IVe Indigo буде пропонуватися у вигляді шасі з надбудовою та фургону. Пасажирська версія (мікроавтобус) теж, напевно, буде представлена.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: