Четвер, 16 грудня 2021 13:27

Команда PETRONAS Team De Rooy IVECO чекає ралі «Дакар-2022»

PETRONAS Team De Rooy IVECO братиме участь у новому етапі ралі «Дакар» з двома вантажівками IVECO Powerstar, якими керуватимуть Янус ван Кастерен-молодший і Ганс Стейсі, а також IVECO Trakker з Мітчелом ван ден Брінка за кермом.

Триває підготовка до PETRONAS Team De Rooy IVECO на Dakar 2022, найекстремальнішому ралі-рейді у світі, яке втретє відбудеться в Саудівській Аравії.

Історія IVECO з раллі Дакар бере свій початок з самого першого випуску, в 1979 році, коли вона почала надавати допоміжні вантажівки, і продовжувалася до 80-х років з моделями PAC 260 і 190.

Співпраця між IVECO, Petronas і De Rooy Team почалася на ралі в Марокко 2011 року, коли IVECO перемогла на Trakker, розпочавши захоплюючу подорож, яка привела до двох перемог у 2012 та 2016 роках в ралі Дакар. 

Команда їздитиме по екстремальних гоночних ділянках на борту двох IVECO Powerstar  і одного Trakker. Вже десятий  рік IVECO буде  офіційним постачальником команди та забезпечуватиме їх транспортними засобами, двигунами та запчастинами. Усі вантажівки IVECO оснащені двигунами IVECO Cursor 13 потужністю до 1000 к.с., спеціально розробленими FPT Industrial. Нова версія ралійної гонки «Дакар» повертається до Саудівської Аравії з новим маршрутом, який перенесе водіїв на нові ландшафти та через величезні піщані простори. Учасники змагатимуться на будь-якій піщаній місцевості, на доріжках і ланцюгах дюн і каньйонів, і їм знадобляться найкращі навігаційні навички, щоб не втратити орієнтацію на цьому складному маршруті. Всього вони пройдуть 8 000 км, з яких 4 300 км спеціальний етап.

 

Алессандро Массіміно, керівник відділу маркетингу та управління продуктами IVECO Truck Business Unit, заявив: «Команда IVECO прагне повернутися на піщані траси Саудівської Аравії, продемонструвавши ще раз виняткову продуктивність та надійність вантажівок IVECO на найекстремальніших місцевостях. Ми будемо змагатися з командою, яка поділяє бойову пристрасть IVECO до змагань, з досвідченими Янусом ван Кастереном- молодшим і Гансом Стейсі, а також з молодим талантом і ентузіазмом Мітчела ван ден Брінка. Це видання ралі-гонки «Дакар» сповнене перспектив для нашої команди. Ми не можемо дочекатися, коли він почнеться і покаже, на що здатна командна робота  цих пілотів і наших перевірених високопродуктивних вантажівок!» 

Доменіко Чалья, регіональний керуючий директор PETRONAS  Lubricants  International для регіону EMEA, додав: «PETRONAS Lubricants International (PLI) з нетерпінням чекає на ще один рік тестування нашої рідинної технології на ралі Дакар. Моторне масло преміум- класу PETRONAS Urania, розроблене спільно з IVECO та FPT Industrial, зроблено спеціально для того, щоб витримувати виснажливі умови ралі, забезпечити неперевершену продуктивність, водночас забезпечуючи захист і надійність двигуна. Цей рік є надзвичайно особливим, оскільки він знаменує десятирічну прихильність PLI ралі як титульного спонсора та технічного партнера. Ми пишаємося тим, що виробляємо якісні моторні масла, на які PETRONAS Team De Rooy IVECO може розраховувати знову і знову». 

Янус ван Кастерен-молодший є ралійним водієм і втретє братиме участь у ралі «Дакар» за кермом IVECO Powerstar Evo (автомобілем № 504) зі штурманом Марселем Снайдерсом і механіком Дареком Родевальдом. Він прагне використати досвід, отриманий у попередніх випусках, коли він кілька разів потрапив у топ-10. 

Ганс Стейсі вперше взяв участь у ралі «Дакар» у 2004 році. Сьогодні він змагатиметься на

IVECO Powerstar (№ 515) зі штурманом Антоном ван Лімптом і механіком Ренді Смітсом

Мітчел ван ден Брінк дебютував у гонках лише у 16 років, тоді він приєднався до свого батька Мартіна як механік/штурман на Дакарі 2019,  він був наймолодшим учасником ралі. Мітчел повернувся на ралі «Дакар» як водій у 2021 році. Цього року він вперше змагатиметься на IVECO Trakker (№ 524) зі штурманом Рійком Моувом і механіком Бертом Донкелааром

PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO: ТИТУЛЬНИЙ СПОНСОР 

PETRONAS Lubricants International вже десятий рік буде головним спонсором і технічним партнером, який надає мастило, розроблене спільно з IVECO і FPT Industrial, і рекомендоване для нашого асортименту легких і важких транспортних засобів, а також усі функціональні рідини, такі як трансмісійне масло PETRONAS TUTELA та будь-який інший продукт для підтримки ралійних вантажівок під час змагань. Уся команда буде використовувати моторне масло преміум-класу PETRONAS Urania, вироблене з використанням передової технології присадок, спеціально розроблене для повного захисту та надійності двигуна, підвищення ефективності та продуктивності.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: