Понеділок, 15 листопада 2021 09:40

Дебютувало нове покоління тягачів Mitsubishi

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, представлені нові тривісні вантажівки Mitsubishi Shogun

На вантажному ринку Австралії дебютувало нове покоління тривісних тягачів Mitsubishi Shogun. Таку назву відтепер одержала добре відома важка серія Super Great — її запровадили спеціально для ринків Австралії та Нової Зеландії.

Відомий у всьому світі як Super Great, в Австралії тягач зветься Shogun

Зовні вантажівка тепер відрізняється від своїх азіатських побратимів фарами від мерседесівської моделі Arocs і вище посадженою кабіною. А головне в новинці — 510-сильний дизель, що відповідає нормам Євро-6, також мерседесівський моделі ОМ471.

Це логічно, адже вантажний підрозділ Mitsubishi-Fuso з 2005 року належить Daimler.

Раніше у програмі Fuso були важкі моделі, оснащені власними 520-сильними V10 дизелями і навіть 550-сильними V8 з подвійним турбонаддувом. Але їх неможливо було довести до сучасних екологічних норм, і їх давно зняли з виробництва.

Нинішня потужність двигуна дозволить тягачу, за задумом творців, успішно конкурувати у місцевому важкому класі. А конкуренція дуже висока: в Австралії представлені майже всі найбільші європейські, азіатські та американські виробники.

Втім, на роль локомотива для знаменитого «роуд-трейну» Сьогуна і не розраховано: повна маса автопоїзда «всього» шістдесят три тонни. Натомість він оснащений не гірше за конкурентів, у тому числі й системами безпеки: попередження про виїзд зі смуги руху, об'єкти в лівій сліпій зоні та системою запобігання зіткненням.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, це пов'язано з урядовою програмою Австралії Vision Zero — загальнонаціональною метою скорочення смертельних випадків на дорогах до нуля до 2050 року.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: