Понеділок, 04 жовтня 2021 11:40

В США представили конкурента Tesla - електропікап із запасом ходу понад 800 км

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, стартап Atlis Motor Vehicles з Арізони показав електропікап, який майже готовий до суперництва з Tesla Cybertruck.

Новинку поставлять на конвеєр наприкінці 2022 року. Запас ходу перевищить 800 км. Компанія стверджує, що їх автомобіль, про який вперше стало відомо ще в 2019 році, - це справжня робоча «конячка».

Нинішній прототип пікапа Atlis XT четвертий за рахунком. Американський інженер-підприємець і за сумісництвом засновник стартапу Марк Хенчетт запевняє, що останній створений компанією варіант побудований після численних консультацій з покупцями. Саме вони допомогли довести пікап до ідеалу.

Крім того, вони ж і зробили пікап таким, яким ми його бачимо - трохи схожим на Тесла Кібертрак через прості прямі лінії. Але, на відміну від електропікапа Ілона Маска, цей виглядає більш сучасним, менш футуристичний і здається цілком готовим відправитися в продаж.

Велика кабіна з чітко вираженим капотом отримала крутий нахил. Таке рішення прийняли заради кращої оглядовості.

Під переднім капотом - величезний 524-літровий багажник, його позиціонують як найбільш місткий в електромобільному сегменті.

Новий Atlis XT виділяється адаптивною діодною світлотехнікою, здатною змінювати кольори і оповіщати інших учасників руху в разі аварії. Місце традиційних дзеркал зайняли висувні камери. Крім них у пікапа Атліс є ще дев'ять камер кругового огляду.

У салоні переважають зносостійкі матеріали, що не бояться бруду та пошкоджень. Дисплеїв традиційно два: 12,8-дюймовий системи мультимедіа та 10,1-дюймова панель приладів. В оснащенні заявлені сучасні системи допомоги водієві і бездротове оновлення ПЗ, дві зарядки для смартфонів і ящик для зберігання особистих речей.

У вантажному відсіку - 4 розетки на 120В для підключення зовнішніх пристроїв, одна на 240В, а також по два роз'єми USB-A і USB-C. В основу Atlis XT лягла модульна платформа XP власної розробки.

У рух повнорозмірний пікап призводять чотири електромотори (по одному на колесо), сумарною потужністю 608 к. с. Час розгону до 100 км/год - 5 секунд. Максимальна швидкість - 193 км/год.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, для Atlis XT доступні три варіанти батарей різної ємності - 150, 200 і 250 кВтг. Залежно від обраного варіанту запас ходу становить 483, 644 і 805 км відповідно.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: