Четвер, 23 вересня 2021 10:41

Китайці представили електровантажівку з суперкомп'ютером

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, китайський технологічний гігант представив нову електричну вантажівку Xingtu з суперкомп'ютером

Китайська компанія DeepWay, заснована ІТ-гігантом Baidu та американським локалізатором програмного забезпечення Lionbridge, представила нову електричну вантажівку Xingtu.

Автомобіль, виробництво якого розпочнеться в 2023 році, зможе скласти конкуренцію Tesla Semi. Автомобіль оснастили системою автономного управління, що працює на основі 10 камер, 3 інфрачервоних датчиків і ще декількох радарів, які сканують дорожню ситуацію на відстані до 1 кілометра.

Штучний інтелект базується на потужному комп'ютері, здатному здійснювати до 500 трлн операцій за секунду. Система автоматичного управління відповідає автопілоту третього рівня: автомобіль може повністю самостійно пересуватися за визначеними маршрутами.

Надалі розробники мають намір довести систему до четвертого рівня: вантажівка зможе їздити без втручання людини, але при цьому збереже зовнішні елементи управління. При максимальній масі в 49 тонн комплект акумуляторів на 450 кВт-год забезпечить запас ходу в 300 км на одному заряді.

Раніше компанія Baidu представила свою першу машину, яку в компанії називають «робомобіль». Концепт-кар під назвою Apollo отримав повністю безпілотну систему, а також салон без зовнішніх органів управління, в тому числі без керма і педалей. Планів по серійному випуску подібних машин китайці поки не озвучили.

При цьому Baidu в першій половині 2021 запустила в КНР власний сервіс автоматичних таксі під назвою Go Robotaxi, який відкрив свої філії в мегаполісах Пекін, Чанша, Гуанчжоу і Цанчжоу.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, машини, що пересуваються в автономному режимі, вже перевезли понад 400 тис. пасажирів, а загальна пройдена відстань перевищила 14 млн кілометрів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: