Неділя, 01 серпня 2021 11:59

Шотландці заправляють свої вантажівки відходами від перегонки віскі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, виробник шотландського віскі Glenfiddich запустив новаторський проект по заправці своїх вантажівок для доставки екологічно чистим біогазом, отриманим із залишків процесу перегонки власної продукції.

Компанія Glenfiddich переобладнав свої вантажівки для доставки, щоб вони працювали на екологічному біогазі, отриманому з відходів власного процесу перегонки віскі.

Повідомляється, що виробник встановив на своїй винокурні в місті Даффтаун (Шотландія) заправні станції, які використовують унікальну технологію перетворення відходів виробництва в газ з ультранизьким вмістом вуглецю (ULCF).

Таке паливо виділяє мінімальну кількість вуглекислого газу та інших шкідливих викидів.

Стюарт Уоттс, директор материнської компанії William Grant & Sons, яка і розробила цю технологію, каже, що традиційно Glenfiddich продавав відпрацьоване зерно, що залишилося після процесу солодорощення, на корм для худоби.

Але завдяки анаеробному зброджуванню - коли бактерії розкладають органічні речовини, виробляючи біогаз - винокурня може також використовувати рідкі відходи процесу для виробництва палива і, таким чином, утилізувати всі свої відходи.

У винокурні, яка продає понад 14 млн пляшок односолодового віскі щороку, заявили, що біогаз, отриманий з відходів виробництва, вже використовується для заправки трьох спеціально переобладнаних вантажівок IVECO, які перевозять віскі Glenfiddich на всіх етапах виробництва, аж до розливу і упаковки.

Впродовж усього циклу виробництва біогаз скорочує викиди вуглекислого газу (CO2) більш ніж на 95%, а також знижує викиди інших шкідливих часток і парникових газів на 99%, в порівнянні з дизельним і іншими видами викопного палива.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, William Grant & Sons планує зробити цю технологію доступною для всієї шотландської віскі-індустрії, щоб підтримати декарбонізацію, відповідно до цілей уряду Великобританії і Шотландії по досягненню нульового рівня викидів від автотранспорту.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: