Субота, 20 березня 2021 10:57

Тягач Volvo FH представили у вантажно-бригадному виконанні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, сідельний тягач Volvo FH 460 додатково оснастили можливістю перевезення цілої групи фахівців.

Датська фірма Solid Wind Power займається установкою невеликих «побутових» вітротурбін потужністю від 10 кВт до 25 кВт. Їх замовляють приватні домогосподарства, малі підприємства, а також фермери. Зазвичай, генератори монтують на висоті до 30 м, а довжина лопатей не перевищує 14 м.

Нещодавнім придбанням Solid Wind Power став тривісний сідельний тягач Volvo, якому підготували відразу дві ролі.

Перше - це транспортна робота. Коли вантажівка відправляється на збирання нового «вітряка», то він у складі автопоїзда повинен доставити цілу вітроустановку на одновісному низькорамному напівпричепі. Цей трейлер із габаритною довжиною 11,9 м, 10-тонної віссю SAF і системою гідрокерування Tridec HF-E був виготовлений польською компанією Bodex.

За кабіною вантажівки встановлена потужна КМУ HMF 4020 K6, яка використовується при монтажі, і при обслуговуванні. Цей кран може піднімати вантаж вагою понад 6 тонн на висоту близько 6 м або переміщати майже 1 тонну на відстань більше 23 м.

Оскільки тягач повинен під'їжджати якомога ближче до місця установки турбіни, а дорога при цьому може бути нерівною, то було вибрано шасі з підйомною віссю. Це робить автомобіль більш маневреним і економічним.

Привід Volvo FH 460 6×2 складається з 460-сильного двигуна і 12-ступінчастої автоматизованої коробки передач I-Shift.

Коли потрібно буде виконати роботи по обслуговуванню вітряка, то тягач Volvo відкотить напівпричіп і встановить над сідлом (в призначених для цього кріпленнях) 10-футовий контейнер з мобільного майстерні. Тобто, важкий автомобіль перетвориться в сервісний транспортний засіб.

І монтаж, і ремонт, і просте технічне обслуговування виконується кваліфікованим персоналом. Двоє людей: водій + помічник навряд чи впоралися б із цим. Тому інтер'єр далекобійної кабіни Volvo FH Globetrotter був трансформований в так зване «бригадне» компонування. Заднє ліжко прибрали, а замість нього встановили два додаткових крісла Volvo з вбудованими ременями безпеки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, завдяки цьому в тягачі можуть легально подорожувати чотири людини. При цьому відпадає потреба відправляти на роботу додаткову службову машину.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: