Вівторок, 08 грудня 2020 12:10

Польща пустить важкі «фури» на дороги загального користування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, транспортні засоби з допустимим навантаженням на одиночну провідну вісь до 11,5 тон зможуть їздити по дорогах загального користування Польщі без необхідності отримання дозволів.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованого прес-службою Міністерства інфраструктури Польщі.

Сейм Польщі прийняв законопроект про внесення змін до Закону про дорогах загального користування та деяких інших законів. Поправка забезпечить відповідність національних нормативів законам ЄС. Таким чином, транспортні засоби з одновісним навантаженням до 11,5 тон будуть допущені до проїзду по дорогах загального користування Польщі без необхідності отримання додаткових дозволів.

При цьому не всі дороги загального користування відповідають технічним стандартам, що дозволяють рухатися по ним важким транспортним засобам. Тому адміністрації автомобільних доріг зможуть вводити заборони на рух транспортних засобів з навантаженням до 11,5 тон (стандарт ЄС), за допомогою дорожніх знаків або постанови, прийнятого радою комуни (міста). У такій ситуації можливий рух автомобілів з допустимим навантаженням на одну провідну вісь до 8 або 10 тон.

Органи місцевого самоврядування зможуть вводити обмеження на рух великовантажних автомобілів тільки в двох встановлених законом випадках:

якщо технічний стан дороги робить неможливим рух по ній великовантажних автомобілів;

якщо дорога розташована неподалік від ділянок або об'єктів, на які може особливо негативно вплинути рух важких транспортних засобів (наприклад, школи, національні парки, житлові будинки, курорти, шахти і т.д.).

Обмеження також будуть застосовуватися і на грунтових дорогах загального користування, оскільки вони не відповідають вимогам по вантажопідйомності. Однак адміністрація дороги може дозволити рух по цих дорогах більш важких транспортних засобів за допомогою установки відповідних знаків.

Як передає SpecMachinery.com.ua, нові поправки набудуть чинності через 60 днів після їх публікації в Journal of Laws, за винятком положень, які стосуються можливості подачі заяви на відшкодування мит і штрафів, сплачених до рішення CJEU. Ці положення вступлять в силу через 14 днів після їх публікації.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: