Середа, 05 лютого 2020 12:34

МАЗ готує до виробництва електричну вантажівку

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, вийти на дослідне виробництво електровантажівки планується вже цього року.

Білоруський автовиробник «МАЗ» збирається налагодити випуск середньотоннажних вантажних автомобілів на електротязі.

Про це напередодні заявив голова президії республіканської Національної академії наук Республіки Білорусь Володимир Гусаков.

За його словами, міжвідомча робоча група схвалила 9 січня концепцію розвитку електротранспорту в Білорусі (на 2021-2025 роки та на період до 2030 року). Згідно з концепцією створені в республіці експериментальні зразки електромобілів стануть основою для подальшої організації дрібносерійного виробництва такої техніки.

«Розпочато реалізацію спільного з ВАТ «МАЗ» проекту по створенню електровантажівки на шасі середньотоннажного автомобіля. Введено в експлуатацію унікальне обладнання для досліджень і випробувань компонентів силового електроприводу транспортних машин», - заявив Володимир Гусаков.

Він додав також, що проведений в даному напрямку обсяг роботи дозволяє вже в поточному році вийти на дослідне виробництво електровантажівки на базі шасі МАЗ.

Гарну підмогу в цьому плані автопідприємству надає Об'єднаний інститут машинобудування НАН, фахівці якого розробили дослідні зразки електромотора-генератора нового покоління та основні блоки системи управління верхнього рівня.

«На електричну енергію та електронне керування переведені ключові елементи автомобіля: гальмівна система, рульове управління, панель приладів та інші», - зазначив Гусаков.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: