Вівторок, 03 грудня 2019 14:45

Світові гіганти в 2020 р. представлять нову електричну вантажівку

SpecMachinery.com.ua вже розповідав про те, що концерн CNH Industrial оголосив про намір вступити в стратегічне партнерство з Nikola Corporation з інвестиціями $250 млн. Сьогодні намір перетворився в дійсність.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, щойно IVECO і FPT Industrial (бренди CNH Industrial), представили плани про спільне підприємство і співробітництво, направлене на прискорення трансформації вантажної галузі в сторону «нульових викидів».

Як йдеться в повідомленні, партнерство включає в себе створення в Європі спільного підприємства з розробки та розповсюдження автомобілів з водневими паливними елементами і акумуляторами для європейського ринку.

Nikola надасть свої знання в області паливних елементів і передові технології, а також свою бізнес-модель. IVECO, спільно з FPT Industrial, поділиться своїм інженерним і виробничим досвідом для індустріалізації електромобілів з паливними елементами і акумуляторами.

IVECO, FPT Industrial і Nikola вже приступили до розробки першого спільного вантажного автомобіля. Це буде електрична вантажівка Nikola TRE, побудована на новій платформі для важких вантажних автомобілів IVECO S-WAY.

Нагадаємо, як SpecMachinery.com.ua, вже розповідав, в 2019 р. відбулась презентація модифікації Nikola TRE на водневих паливних елементах.

Очікується, що випробування нової електричної вантажівки почнуться в середині 2020 року, а результат пред’являть на виставці комерційного транспорту IAA у вересні 2020 року в Ганновері.

Підтримка продажів і післяпродажного обслуговування NIKOLA TRE буде забезпечуватися дилерською мережею IVECO.

Наразі, в Турині, відбулася презентація повнорозмірного макету вантажівки.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: