Понеділок, 23 вересня 2019 16:19

Скільки доведеться заплатити за перевантажену фуру

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, президент України Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» № 54-IX, ухвалений Верховною Радою 11 вересня 2019 року.

Про це повідомляється на сайті глави держави. Зокрема, передбачається, що порушення правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами тягне за собою накладення штрафу у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – у разі перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 5% до 10%.

У разі перевищення габаритно-вагових норм від 10% до 20% накладається штраф у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Перевищення габаритно-вагових норм на понад 20% передбачає штраф у розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На сьогоднішній день це складає 8,5 тис. грн., 17 тис. грн. та 34 тис. грн. відповідно.

Нагадаємо, встановлюється, що відповідальність за таке порушення нестиме власник автівки (людина або компанія) або зареєстрований належний користувач. Якщо йдеться про авто на єврономерах - то людина, яка ввезла транспорт до України. Відмова сплатити штраф чи оскарження відповідної постанови - причина заборонити в’їзд іноземцю до України.

Якщо ж водій пасажирського чи вантажного транспорту проігнорував прохання зупинитися представника Держслужби з безпеки на транспорті - йому загрожує штраф 3400 грн або позбавлення права керувати на 3-6 місяців. Перевантаження фури може бути зафіксовано автоматично. І тоді тому, кого вважають водієм, надішлють постанову про штраф поштою. 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: