Середа, 10 квітня 2024 12:45

MAN першим у Європі розпочне випуск вантажівок на водні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія MAN Truck & Bus стане першим європейським виробником вантажівок, який розпочне виробництво машин з ДВЗ на водні.

Вже 2025 року замовники з Німеччини, Нідерландів Норвегії, Іспанії та низки неєвропейських країн отримають перші 200 автомобілів. Йдеться про модель важкого класу - hTGX.

Тягачі з колісною формулою 6x2 або 6x4 призначені для експлуатації з великими навантаженнями - як лісовози, машини для будівельного сегменту, а також для роботи з причепами-цистернами.

Вони отримають запас ходу до 600 км і стануть гарною альтернативою електричним вантажівкам.

В основі водневого двигуна H45 лежить перевірений часом турбодизель сімейства D38. Він розвиває потужність 520 к. с. та максимальний крутний момент 2500 Нм при 900 - 1300 об/хв.

На заправку 56 кг водню (СG H2) під тиском 700 бар потрібно менше 15 хвилин. Машина має мізерно малі викиди СО2 - всього 1 грам на тонно-кілометр, що фактично відносить її до автомобілів zero emission.

MAN Truck & Bus також активно працює і над воднево-електричними вантажівками, проте ці машини стануть конкурентоспроможними лише за кілька років.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на 2024 рік заплановане постачання перших електричних магістральних тягачів, повноцінне виробництво яких розгорнеться наступного року.

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: