Четвер, 07 березня 2024 18:47

Литва поділиться з Україною закупленими вантажівками Renault D

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Міністерство оборони Литви закупить вантажівки Renault D, частина з яких вирушить до України.

Повідомляється, що Збройні сили України отримають ці вантажівки у межах очолюваної Литвою коаліції з розмінування.

Вартість контракту на постачання вантажівок становить близько 16 мільйонів євро.

Вантажівки Renault D — це повнопривідні автомобілі з вантажопідйомністю до 5 тонн, призначені для перевезення широкого спектра вантажів та обладнання.

Нещодавно стало відомо, що Литва долучиться до ініціативи Чехії щодо придбання артилерійських снарядів для України за межами Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що у Литві в межах кампанії зі збору коштів для українських військових вдалося зібрати понад 8 мільйонів євро для закупівлі необхідного обладнання.

Чотиритижнева кампанія зі збору коштів була організована виданням LRT, разом з організаціями Blue/Yellow, Laisvės TV, Stiprūs kartu та журналісткою Рітою Мілюте.

Загалом організаторам вдалося зібрати 8,288 мільйона євро, на які закуплять та доставлять в Україну 1115 наборів для українських військових.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, загальна вартість кожного набору близько 7500 євро та складається з монокуляра нічного бачення, лазерного прицілу та індивідуального антидронового комплексу.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: