Субота, 23 вересня 2023 12:25

Першу електровантажівку Volkswagen e-Delivery передано клієнту

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, бразильська компанія Volkswagen Truck & Bus, яка випускає важкі вантажівки та автобуси, відзвітувала про постачання першої повністю електричної вантажівки до Аргентини.

Урочиста церемонія передачі відбулася у розподільчому центрі компанії Express Logística, логістичного оператора аргентинської пивоварної компанії Cerveceria у Malteria Quilmes. Остання планує досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року й електрифікація вантажоперевезень важливий крок у досягненні цієї мети.

Volkswagen e-Delivery розроблено регіональним підрозділом німецького концерну. Виробництво електровантажівки налагоджено на заводі, який належить компанії Traton Group в Резенді, в Ріо-де-Жанейро.

Це перший виробничий майданчик у Бразилії, який здійснює великомасштабне складання електричних транспортних засобів.

Перший Volkswagen e-Delivery – вантажівка на шасі 6х2, обладнана 408-сильним електродвигуном з максимальним крутним моментом 2150 Нм. Обладнаний пневматичною підвіскою, вже у стандартній комплектації він підходить для виконання будь-яких міських перевезень.

Повна маса вантажівки – 14 500 кг, максимальна вантажопідйомність – 9300 кг. З таким навантаженням e-Delivery може здійснювати переїзди до 250 км без підзарядки.

Вантажівка обладнана триступеневою системою рекуперації, що дозволяє використовувати до 40% енергії гальмування. Коштує e-Delivery близько 220 000 доларів.

Вантажне авто доступне з комплектом із трьох або шести акумуляторів, яка заряджаються від домашньої мережі або через систему перетворювачів, яку можна встановити в будь-якому гаражі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, час поповнення батареї до 80% ємності – 45 хвилин. У розподільчому центрі Express Logística батарея Volkswagen e-Delivery поповнюється від терміналу Siemens, яка відповідає за його обслуговування.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: