П'ятниця, 15 вересня 2023 12:40

Volvo запускає у Бельгії серійне виробництво електровантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Volvo нарощує обсяги виробництва електровантажівок і розпочинає серійне виробництво важких акумуляторних електровантажівок на заводі в Генті (Бельгія).

У Генті будуть випускати три різні електричні моделі – Volvo FH, Volvo FM та Volvo FMX Electric. Ці вантажівки можуть працювати при загальній масі 44 тонни та можуть бути адаптовані для широкого спектру транспортних потреб.

Завод у Генті – найбільший виробничий майданчик Volvo Trucks з річною потужністю близько 45 тис. вантажівок.

Електричні вантажівки збираються на тій же платформі та лінії, що і дизельні та газові аналоги, у виробничій схемі, яка дає заводу високу гнучкість при роботі з різними варіантами та вимогами.

Акумуляторні блоки постачаються з нещодавно відкритого заводу зі збирання акумуляторів у Генті, розташованого поруч із виробничою лінією.

Гент став четвертим заводом Volvo Trucks, який виробляє електровантажівки з акумуляторною батареєю. Першим був Бленвілл у Франції, де в 2019 році Volvo почала виробляти електровантажівки для перевезення сміття та міської доставки.

Через рік на заводі в Нью-Рівер-Веллі (США) почалося серійне виробництво моделі VNR Electric, призначеного для регіональних перевезень.

Минулого року Volvo Trucks запустила серійне виробництво своєї найважчої моделі на заводі в Туві у Швеції, ставши першим світовим виробником, який це зробив.

«Всього лиша декілька років тому багато хто вважав, що електрифікувати великовантажний транспорт неможливо. Але ми наперед вирішили, що електрифікація — наш головний шлях до нульових викидів.

Тепер ми можемо запропонувати найкращу в галузі лінійку спеціалізованих електричних вантажівок, що знаходяться у комерційній експлуатації по всьому світу.

Однак, щоб відбулося велике зрушення в електротранспорті, урядам необхідно діяти зараз і пропонувати програми стимулювання для тих, хто інвестує в нові технології, збільшує потужність електромереж, а також вводить податки на викиди CO2, щоб зробити стійкий транспорт конкурентоспроможнішим», - стверджує Роджер Альм, президент Volvo Trucks

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на даний момент Volvo Trucks прийняла замовлення, включаючи листи про наміри, на купівлю близько 6 тис. електровантажівок у 42 країнах на 6 континентах.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: