Вівторок, 25 квітня 2023 11:10

Unicon і Volvo представили перший у світі електричний тягач із бетонозмішувачем

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Unicon спільно з Volvo Trucks на виставці Transport 2023 представили автопоїзд, що складається з акумуляторного сідельного тягача та електричного бетонозмішувача.

Компанія Unicon, яка є найбільшим у Данії виробником бетону, і Volvo Trucks розробили повністю електричний бетоновоз, що складається з сідельного тягача Volvo FM Electric з акумуляторною батареєю (АКБ) ємністю 540 кВтг та напівпричепа Liebherr з бетонозмішувачем об'ємом 12 кубічних метрів.

За заявою виробників, автопоїзд із завантаженням понад 10 кубометрів бетону може на одному заряді АКБ здатний проїхати до 300 км. З бетонозмішувача було повністю видалено гідравлічну систему, тому «робота виконується з максимально можливою сьогодні енергоефективністю».

З травня повністю електричний бетоновоз щодня доставлятимуть готову продукцію із заводу Unicon в Аведері без викидів на дорогах та на будівельних майданчиках.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, комплект повністю електричного автопоїзда є першим із восьми транспортних засобів цього типу, які будуть розгорнуті у Великому Копенгагені протягом наступних десяти місяців.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: