Понеділок, 16 січня 2023 11:51

ТРО Рівного отримала 5 вантажівок DAF із зенітними установками

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Петро Порошенко у Рівному передав бригаді тероборони 5 вантажівк DAF, які були переобладнані під «антишахеди».

На платформах автівок встановлені зенітні установки, які показали себе дуже ефективними у боротьбі з іранськими дронами-камікадзе. Також, за словами п’ятого Президента, це посилить захист регіону з боку українсько-білоруського кордону.

Це – спільний проєкт, який Фонд Порошенка та волонтери ГО «Справа громад» у Рівному реалізують із місцевою владою, командою «Євросолідарності» та військовими.

Військові, які вже протестували машини, кажуть: приємно вражені результатом. «Думаю, хвилин за 20-30 машини будуть вже на позиціях виконувати своє бойове завдання. Перемога буде за нами. З таким автомобілями… Якщо є можливість – дайте ще!», – каже боєць.

Такі ж вантажівки готуються для передачі в інші українські міста. Загалом Фонд Порошенка з волонтерами законтрактував три сотні британських автівок DAF. Сотня автівок вже надійшла у війська.

Також на шасі цих вантажівок виготовили спеціальні кунги для комплексів БПЛА Poseidon. Три комплекси такої техніки вже надійшли у війська.

Leyland DAF 45.150 — це повнопривідна п’ятитонна дизельна вантажівка, яка може оснащуватись лебідкою і перевозити все, що потрібно для фронту: боєкомплект, харчі, воду і пальне в бочках. Частина автомобілів обладнана кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, кошти збирають волонтери, Фонд Порошенка традиційно подвоює зібрану суму.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: