Понеділок, 19 вересня 2022 17:46

Lockheed Martin передала Міноборони США найпотужніший в світі лазер

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, корпорація Lockheed Martin передала на випробування Міноборони Сполучених Штатів найпотужніший на сьогодні лазер.

Цей лазер потужністю 300 кВт готовий до інтеграції з проєктами Міністерства оборони США, у тому числі з демонстраційною системою лазерного озброєння армії США з можливістю захисту від непрямого вогню.

Пентагон обрав Lockheed Martin у 2019 році для масштабування своєї архітектури високоенергетичного лазера з комбінованим спектральним променем.

Lockheed Martin збільшила потужність та ефективність, а також зменшила вагу та обсяг високоенергетичних лазерів безперервної дії.

Розробка та створення високоенергетичного лазера класу 300 кВт компанією Lockheed Martin стали можливими завдяки значним інвестиціям у технології спрямованої енергії.

Найновіша зброя спрямованої енергії призначена для захисту стаціонарних та напівстаціонарних об’єктів від ракет, артилерії, мінометів, безпілотників та гелікоптерів.

Також системи спрямованої енергії, які використовують лазери або мікрохвильові випромінювачі для руйнування системи або порушення роботи електроніки, є потенційним варіантом захисту від гіперзвукової зброї.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нещодавно військові США встановили лазерну систему HELIOS компанії Lockheed Martin на есмінець Preble (DDG-88).




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: