Неділя, 18 вересня 2022 10:49

Іспанія почне навчання українських бійців на нових ЗРК та бойових танках

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Міноборони Іспанії підтвердило про початок програми з навчання українських бійців на тренувальному полігоні Сан-Грегорія під Сарагосою.

Програма охоплює навчання на бойових танках, великокаліберній артилерії та зенітних ракетних комплексах. Перша група з приблизно 20 бійців має прибути вже на початку наступного тижня.

В оригіналі мова якраз йде про танки (оригінал - carros de combate). Водночас єдиний танк, який є на озброєнні країни - це Leopard 2: Leopard 2E та Leopard 2A4. Останні, зі складів зберігання, якраз розглядались для передачі Україні, але потім рішення було скасовано через їх незадовільний технічний стан, який загрожує самим екіпажам.

З огляду на інформацію від іспанського видання тепер виникає більше питань. Хоча цілком можливо, що починається реалізація плану, який вже озвучували у Міноборони України, коли навчання танкових екіпажів розпочнеться до офіційного рішення щодо передачі танків, що дозволить не гаяти час з опануванням нової техніки.

Відносно ж ЗРК, то з максимальною долею вірогідності мова йде про Aspide, який в іспанський армії також має назву Toledo. Нагадаємо, що про передачу цього ЗРК міноборони Іспанії повідомило офіційно наприкінці серпня.

Цей ЗРК має дальність, в залежності від ракети, до 10 або до 20 км, до складу комплексу також введено 2 артустановки GDF Erlikon калібру 35 мм.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, щодо артилерії, то Іспанія використовує як 105-мм гаубиці L118, так і 155-мм САУ М109, які постачаються іншими країнами. Тобто навчання може не означати передачу Мадридом цього озброєння.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: