Неділя, 31 липня 2022 10:52

Норвегія передала Україні 14 бронеавтомобілів IVECO

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Норвегія передала Україні партію броньованих патрульних машин IVECO LAV III.

Ці транспортні засоби мають гарну мобільність та захист, і належать до того самого типу, що використовували норвезькі сили в Афганістані.

В уряді країни зазначили, що бронеавтомобілі затребувані українською владою та постачаються на додаток до іншого військового обладнання, такого як артилерія, переносна протиповітряна оборона (ПЗРК) та бронетранспортери, які Норвегія вже передала Україні раніше.

«Норвегія продовжує робити свій внесок у боротьбу українців за свободу. Уряд постійно оцінює, як Норвегія може надати подальшу підтримку Україні у захисті країни від вторгнення Росії», – сказав міністр оборони Норвегії Бьорн Арильд Грам.

Передані машини є варіантом IVECO LMV – армійський багатоцільовий позашляховик із броньованим корпусом. Маса машини в базовій комплектації становить 7 т, максимальна швидкість – 130 км/год, запас ходу – 600 км.

Станом на 2016 рік у Збройних силах Норвегії було 170 автомобілів IVECO LAV у різних варіантах.

Нагадуємо, на початку червня стало відомо, що Україна отримала від Норвегії 22 гусеничні самохідні гаубиці M109A3GN калібру 155 мм.

Окрім самохідних установок, пакет допомоги також включає спорядження, запасні частини та артилерійські боєприпаси.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Норвегія також навчила українських військових, як використовувати цю артилерійську систему, навчання проходило у Німеччині.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: