Субота, 30 липня 2022 10:21

Німеччина передасть Україні 16 танків-мостоукладальників

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Берлін поволі стає одним із партнерів по довготривалому переозброєнню ЗСУ

Міністерство оборони Німеччини прийняло рішення передати Збройним Силам Україні 16 гусеничних машин-мостоукладальників Biber на шасі танка Leopard 1. Перші 6 машин мають бути поставлені у 2022 році, наступні 10 – у 2023 році.

Можемо припускати, що 16 машин Biber будуть поставлені саме із наявності бундесверу, бо на світовий ринок Німеччина пропонує інший гусеничний мостоукладальник – Leguan на шасі Leopard 2.

Як вказує довідник The Military Balance за 2021 рік, німецька армія має 22 гусеничні мостоукладальники Biber (ну і також – 30 мостоукладальників M3 та 5 машин Leguan). Biber має екіпаж у 2 особи, може розкладати міст довжиною в 22 метри та вантажопідйомністю в 56 тонн.

Варто зважити на саму тенденцію розширення постачань техніки та озброєння від Німеччини для України. Німці вже подарували нам до 15 самохідних артустановок PzH 2000 та погодили контракт на виробництво ще 100 таких САУ загальною вартістю 1,7 млрд євро, розрахований на декілька років.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Берлін нарешті виконав свою обіцянку та почав для ЗСУ постачання ракетних систем Mars II та «зенітних танків» Gepard. Німецький ОПК також взяв підряд на виробництво ЗРК для України IRIS-T SLM.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: