Четвер, 07 липня 2022 13:26

ЗСУ для знищення ворожої техніки використовують трофейні російські ракети

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Сили оборони України застосовують трофейну зброю «Рефлекс-М» для відбиття нападу окупаційних військ РФ.

Під час активних бойових дій до рук українських військових потрапляє різноманітне озроєння та боєприпаси для різних систем.

З повідомлень у соціальних мережах, стало відомо, що зокрема танкісти Збройних Сил України знищують ворожу техніку російськими керованими ракетами «Рефлекс-М».

Судячи з фото, ймовірно боєприпаси були захоплені на ворожому польовому складі, або коли окупанти намагалися транспортувати їх, але їхній конвой був розбитий українськими силами.

До прикладу можна згадати, як у квітні, на Київщині у звільненому населеному пункті виявили великий схрон боєприпасів. Зокрема, тоді знайшли танкові боєприпаси в ящиках.

Комплекс керованого озброєння 9М119М «Рефлекс-М» призначений для ведення вогню з танкової гармати по танках та інших броньованих цілях противника, а також для стрільби по малорозмірних цілях на полі бою та повітряним цілям, які низько летять.

Бойова частина ракети — тандемна кумулятивна з 2-х зарядів (лідируючий та основний). Лідируючий заряд призначений для знищення динамічного захисту і протикумулятивних екранів. Основний заряд забезпечує пробиття основної броні.

Система наведення ракети, напівавтоматична по лазерному променю. Спрямований на ціль промінь лазера надходить на приймач, що встановлений на ракеті. На озброєння ракета «Рефлекс-М» була прийнята в 1992 році.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ЗСУ в якості трофеїв здобули протитанкові ракети, якими можна вести вогонь з танків та самі танки, здатні застосовувати їх. Мова про Инвар-М (9М119М1) та старіші ракети – Рефлекс (9М119).




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: