Середа, 06 липня 2022 15:55

Велика Британія передасть для ЗСУ дві батареї САУ та дрони-камікадзе

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, якщо мова про поставку саме AS90, британські військові віддадуть своїм колегам з України 10% парку своїх самохідних гармат

Кабінет міністрів Великої Британії повідомив, що очільник уряду Боріс Джонсон мав розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Окрім всього іншого, Джонсон повідомив про рішення надати новий пакет військової допомоги Україні – 10 самохідних артилерійських установок не названого типу та дрони-камікадзе, тип і кількість яких не розкриваються.

Десять САУ – це по суті дві неповні артилерійські батареї. Тут може бути одразу два варіанти, який саме тип самохідних гармат Велика Британія планує передати для ЗСУ.

Першими на гадку спадають саме AS90 калібру 155 мм, єдиний тип САУ на озброєнні британської армії. Тим більш, що раніше в ЗМІ уже циркулювали натяки, що Лондон готує передачу Україні таких самохідних арт установок.

Якщо таке припущення – вірне, це означатиме, що британські військові поділяться з українськими колегами 10% парку своїх самохідних гармат, За даними The Military Balance за 2021 рік, армія Великої Британії мала 89 одиниць AS90.

Але тут може бути й більш «прозаїчний» варіант – Велика Британія готується передати Україні перші 10 із понад 20 самохідних артустановок M109, що були викуплені в бельгійської приватної компанії в середині червня 2022 року.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, міністр оборони Бен Уоллес прямо говоритв, що Британія придбала ці САУ, щоб відремонтувати і потім передати Збройним Силам України.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: