Середа, 06 липня 2022 10:49

«Повернись живим» передав ЗСУ перші із 25 закуплених комплексів БПЛА «Лелека-100»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, перші з 25 безпілотних авіаційних комплексів «Лелека-100» вже скоро потраплять до Збройних Сил України.

Закупівля безпілотників українського виробництва здійснена за гроші, які перерахували небайдужі громадяни. Загальна вартісті купівлі 25 комплексів БПЛА «Лелека-100» становить 36 000 000 грн.

В Фонді зауважили, що аеророзвідка сьогодні є одним із найважливіших напрямків роботи та розвитку українського війська.

Там підкреслили, що безпілотник «Лелека» — це один із найкращих розвідувальних дронів бригадного рівня.

Дрон здатний розвивати швидкість до 140 км та коригувати вогонь української артилерії по ворожим цілям на глибину до 50 км.

«Саме тому ми закупили для ЗСУ 25 коплексів «Лелека», кожен із яких коштує 1 440 000 гривень і складається з двох літаків та наземної станції. Перші комплекси Фонд вже передає армії, а до кінця літа ми очікуємо загалом 50 літаків та 25 наземних станцій до них.

Ці «Лелеки» покриють потреби у подібних безпілотниках 25 підрозділів», — розповідає керівник військового відділу Фонду Андрій Римарук.

Благодійний фонд «Повернись живим» підписав угоду на виробництво 25 комплексів «Лелека-100» у квітні. Комплекси будуть передані у найкращій комплектації, з пакетом навчанням екіпажів, з ЗІП (запасні частини, інструменти, приладдя – ред.), розхідниками, сервісом та обслуговуванням.

«Лелека-100» був створений для вирішення завдань з аеророзвідки, патрулювання, картографування місцевості із можливістю передачі оперативної інформації та отримання точних географічних координат у режимі реального часу.

Безпілотник створений українською компанією DeViRo та прийнятий на озброєння Збройних Сил України в травні 2021 року.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, комплекс пристосований для роботи в умовах складної радіо ефірної обстановки, у режимі навмисної постановки радіо завад або блокування систем супутникової навігації.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: