П'ятниця, 01 липня 2022 10:49

600 танків та 500 артсистем для ЗСУ: оголошено астрономічну підтримку Україні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Україна отримає дійсно величезну підтримку від 50 країн, які будуть передавати важке озброєння

Президент США Джо Байден оголосив про те, що п'ятдесят країн світу взяли на себе загальні зобов'язання передати Україні у рази більше озброєння, ніж вже було передано.

«Понад 50 країн, які взяли на себе нові зобов’язання, і це глобальна зусилля у підтримці Україні: майже 140 000 протитанкових систем, понад 600 танків, майже 500 артилерійських систем, понад 600 000 артилерійських боєприпасів, а також просунутих реактивних систем залпового вогню, протикорабельних систем і систем ППО», - заявив він під час брифінгу у Мадриді під час саміту НАТО.

Водночас такий масштаб допомоги вже викликав певний скепсис щодо неправильного перекладу або обмовки Джо Байдена, чи те, що малось на увазі вся допомога, яка вже була надана та планується до передачі. Але, навіть враховуючи вже отримані Україною танки та артилерійські системи, мова, щонайменше йде про подвоєння їхньої кількості.

Також, вочевидь, мова не йде про застарілі радянські системи, як мінімум, що вже всі країни НАТО, які мали на озброєнні радянські танки, вже передали їх. Також було б дивно очікувати передачу артилерії радянських калібрів, коли всіма силами та засобами ЗСУ екстрено переходять на калібри НАТО.

Водночас, що не менш важливо, Джо Байден остаточно розвінчав будь-які питання щодо передачі Україні саме важкої бронетехніки, що довгий час деякі лідери країн Західної Європи намагались, як мінімум, не підіймати.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, під час цього ж брифінгу, президент США оголосив про передачу Україні передової системи протиповітряної оборони.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: