Середа, 22 червня 2022 17:18

Україна сформувала річкову військову флотилію на Дніпрі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, широкомасштабне вторгнення рф внесло свої корективи у застосування сил, які входять до складу ВМС ЗС України.

Про це розповів Командувач національного флоту віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

− За ініціативи та підтримки командування Сухопутних військ, нами спільно було сформовано дивізіон річкових катерів на півночі Дніпра — головної логістичної артерії України, втратити яку ми не можемо собі дозволити, − розповідає віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

За словами Командувача ВМС ЗС України, формування річкового дивізіону почалося у березні. Відтоді військовим вдалося вирішити чимало проблемних питань. Зокрема, йдеться про, власне, сам корабельний склад, який мав бути включений до складу новоствореного дивізіону і його дообладнання на військовий лад.

Ще одним викликом стало укомплектування дивізіону особовим складом, який мав би пройти відповідну підготовку. До цього ВМС ЗС України подібного досвіду підготовки такого персоналу не мали.

− Де ми не мали власного досвіду — скористалися досвідом наших іноземних партнерів. А ще неоціненну допомогу надали цивільні моряки річкового флоту, − зауважив віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

Щоб сформувати на пустому місці дивізіон, — потрібно мати якийсь ресурс, тому частину річкового флоту України передали до управління військових. По суті, на річкові катери поставили озброєння, і тепер вони належать до ВМС України. Як пояснюють військові моряки, хоча ці судна не нові, але дуже гарно показують себе на річках.

Також Олексій Неїжпапа повідомив, що сформований дивізіон виконує завдання у підпорядкуванні сил оборони Києва для забезпечення підтримки сил у прирічкових операційних районах, які діють біля Дніпра.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, про важливість військового річкового флоту говорить саме за себе сусідство з Білоруссю, яка має річковий дивізіон у Пінську та базу в Лоєві, на самому кордоні. Це 19 суден військово-річкового флоту. Тому укріплення півночі України відповідним комплектом сил на річках є важливим кроком.

 - Сподіваюся, що в подальшому на Дніпрі з’явиться флотилія річкових катерів, яка налічуватиме декілька дивізіонів, що розміщуватимуться у різних містах, − ділиться планами на майбутнє віце-адмірал Олексій Неїжпапа.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: