П'ятниця, 10 червня 2022 09:51

240 танків та 100 БТРів: скільки техніки Польща передала Україні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Польща вже передала Україні озброєння на суму майже 2 млрд доларів.

Це більше як 240 танків та понад 100 БТРів. Про це президент Польщі Анджей Дуда сказав в інтерв’ю Bild.

«Ми відправили з Польщі в Україну танки: майже дві бойові танкові групи. Йдеться про понад 240 танків, які українська армія може обслуговувати. Ми відправили майже сотню бронетранспортерів», – повідомив Дуда.

Також Польща передала стрілецьку зброю, боєприпаси, амуніцію та військове спорядження. Загальна сума допомоги наданій Україні – понад 2 млрд доларів.

Анджей Дуда закликав партнерів надати Україні далекобійну та реактивну артилерію. На його думку, це буде відповіддю Росії на обстріли українських міст.

«Відповідь у вигляді важкої артилерії та реактивної артилерії з України насправді є сьогодні єдиним засобом проти російського наступу», – сказав Дуда.

Президент Польщі також зауважив, що польське військо розраховує на компенсацію від західних партнерів. Очікують, що в рамках ленд-лізу зможуть отримати американське озброєння.

Крім того, очікують допомогу від Німеччини. Берлін ухвалив відповідну програму компенсації. Тут польська сторона розраховує на отримання танків Leopard 2A4.

«Ми віддали свої танки і тепер у нас на їх місці нічого немає. Зараз ми ведемо переговори про нові танки. Ми підписали контракт із США на 250 нових танків. Наш міністр оборони був у Південній Кореї, щоб обговорити закупівлю легших південнокорейських танків – близько 300.

Ми хочемо оснастити нашу армію сучасними танками. Крім того, продукція буде доставлена нам протягом кількох років. Якби ми могли мати будь-яку кількість старих німецьких танків сьогодні, щоб підвищити нашу безпеку в майбутньому», – підкреслив Дуда.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, однак Дуда зауважив, що Берлін поки нічого не зробив в цьому напрямку.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: