Понеділок, 06 червня 2022 17:59

Ще один великий десантний корабель ЧФ РФ несподівано став на ремонт

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вже понад третину всіх великих десантних кораблів РФ на Чорному морі знаходяться на ремонті

Військово-Морські сили Збройних сил України оприлюднили вкрай цікаву інформацію щодо боєготовності великих десантних кораблів Чорноморського флоту РФ.

Зокрема, у зведенні за 6 червня зазначено, що «в акваторії Чорного моря перебуває до 12 великих десантних кораблів, проте більше третини з них знаходяться в ремонті».

Таким чином, скоріш за все, п'ять російських великих десантних кораблів знаходиться на ремонті. Але відома кількість ВДК на ремонті - лише чотири.

Так, під час знищення «Саратова» у порту Бердянська пошкодження отримали «Цезарь Куников», який став на ремонт 13 травня, а також «Новочеркасск». На цей же час ще один ВДК – «Азов» також знаходився на ремонті.

І от 20 травня на ремонт прибув ще один, на жаль неідентифікований, великий десантний корабель проекту 775.

Таким чином залишається питання який саме ВДК міг зайти на ремонт. Фактично це може бути один з двох кораблів проекта 1171 «Тапир»: «Орск» або «Николай Фильченков».

Або проекту 755: «Ямал» Чорноморського флоту РФ, або один з шести, які були перекинуті у Чорне море напередодні вторгення: «Калининград», «Минск», «Королев», «Петр Моргунов», «Георгий Победоносец» або «Оленегорский горняк».

Також невідомі причини такого ремонту, адже Збройні Сили України не повідомляли про ураження будь-якого великого десантного корабля.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, тому можливо має місце виведення на ремонт через технічну несправність, що не дивно для кораблів армії РФ, більшості з яких вже давно виповнилося 30-40 років.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: