Понеділок, 06 червня 2022 09:47

Стало відомо, чи доїдуть німецькі танки в ЗСУ та хто постачає Україні ЗРК

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ще одна європейська країна висловила бажання посилити українське військо важкою «бронею»

Іспанія готова посилити Збройні Сили України зенітно-ракетними комплексами та важкою «бронею». Про це повідомляє іспанське видання EL Pais з посиланням на власні джерела в уряді.

В новині зазначається, що «якщо досі Іспанія постачала ЗСУ боєприпаси, засоби індивідуального захисту та легке озброєння (гранатомети С-90 або кулемети), то зараз готується постачання важкого озброєння».

Так, йдеться про постачання бойових танків Leopard 2A4, які вже десять років знаходяться на зберіганні на іспанській військовій базі у Сарагосі – зазначається, що Іспанія може передати Україні близько 40 танків, які мають бути відремонтовані та модернізовані.

Ці танки будуть постачатися з-поміж тих 108 вживаних одиниць, які Німеччина продала Іспанії у 1995 році.

Зазначається, що Іспанія вже запропонувала свій план із навчання українських військових – спочатку вони проводитимуться в Латвії, де наразі розміщено контингент іспанської армії з 500 солдатами та шістьма танками Leopard. На другому етапі українські танкісти навчатимуться безпосередньо на території Іспанії.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, крім того, як повідомляють в EL Pais, Міноборони Іспанії вже завершує постачання до Києва батарей зенітно-ракетних комплексів малої дальності Shorad Aspide – йдеться, ймовірно, про ракету класу «земля-повітря» Aspide 2000 від MBDA, яка здатна знищувати цілі на відстані понад 25 км.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: