Четвер, 12 травня 2022 09:11

Львівські десантники з ПЗРК Stinger знищили ворожий Ми-24

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Сили оборони України завдають втрат російській бойовій авіації, яка атакує українські позиції.

Українські воїни-десантники за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу Stinger, знищили бойовий гелікоптер Ми-24 (або Ми-35 – ред.) російських окупаційних військ.

10 травня, в одному з районів виконання завдань, підрозділом протиповітряної оборони 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ була збита ворожа повітряна ціль в небі українського Донбасу.

На опублікованому відео зафіксовано, як палає ударний гелікоптер окупантів, який впав на будівлю.

Військові зазначили, що це вже п’ятнадцятий російський вертоліт, який збитий саме підрозділами Десантно-штурмових військ Збройних Сил України за час широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Минулої доби на Донбасі, завдяки умілим діям військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил завдали втрат росіянам та успішно відбили 12 їхніх атак.

Зокрема, 10 травня, українські захисники знищили 12 танків, 4 артилерійські системи, 19 одиниць бойової броньованої техніки, 2 одиниці спеціальної інженерної техніки та 7 автомобілів ворога.

Багатоцільовий транспортно-бойовий Ми-24 – радянський гелікоптер підтримки піхоти. Він призначений для ураження броньованої техніки і забезпечення вогневої підтримки сухопутних підрозділів на полі бою.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нині у Росії виробляється оновлена версія вертольота Ми-24 під назвою Ми-35М.

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: