Понеділок, 02 травня 2022 14:05

Bayraktar відправив на дно два найновіших патрульних катери РФ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ударно-розвідувальний дрон Bayraktar TB2 Збройних Сил України високоточними ударами знищив два патрульних катери типу «Раптор» військово-морських сил РФ.

Відповідне відео з роботою Bayraktar TB2 оприлюднив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Як повідомив Головнокомандувач, обидва катери було знищено біля острова Зміїний. На обох епізодах всю телеметрію залишено без цензури, що дозволяє точно визначити всі параметри стрільби.

Зокрема по першій цілі, яка знаходилась майже біля берега, удар було завдано з дальності 7 км. По другому «Раптору», який вже намагався втекти від удару та встиг відійти на відстань 700 метрів - 6,6 км.

Зазначимо, що патрульні катери проекту 03160 «Раптор» - це 17-метрові човни, які мають швидкість ходу до 28 вузлів та призначені для перевезення до 20 десантників.

У строю вони з 2015 року, а на Чорноморського флоті РФ таких катерів станом на кінець 2021 року було сім одиниць.

За інформацією від Генштабу ЗСУ, саме такі катери були спрямовані на острів Зміїний на якому ворог розгорнув пункт керування.

Зокрема, 30 квітня українські військові знищили на острові три зенітні установки, ЗРК «Стріла-10», а також машину зв’язку – серверну із телекомунікаційним обладнанням. Можливо ці катери були направлені із евакуаційною місією.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, що швидше за все, один з таких катерів був пошкоджений 22 березня бійцями «Азову» з ПТРК «Фагот» при спробі здійснити висадку десанту.

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: