Понеділок, 02 травня 2022 07:32

Український моряк із ПЗРК «Ігла» збив російський винищувач за $40 мільйонів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, військовий моряк з Ізмаїла - Дмитро - ліквідував ворожий винищувач Су-34 за допомогою старого радянського ПЗРК «Ігла».

Про це пише АрміяInform.

Боєць згадує, що російські літаки вилетіли дуже швидко.

«Їх не було чути, та й видно погано через хмарність. Вони випустили декілька ракет по місту та залетіли назад за хмари. Цей момент я спостерігав на сигнальному містку і зрозумів, що одного разу їм не вистачить, вони захочуть повернутися, щоб завдати повторного удару», — зазначив моряк.

Ворожі літаки дійсно повернулися, а Дмитро приготувався до пострілу: зі старого ПЗРК «Ігла» військовий відразу запустив ракету. Одним літаком в окупантів стало менше.

«Тоді всі почуття в мене відключилися, голова була «холодною», а руки робили все самі. Певно, завдяки постійним навчанням, а також інстинкту: або вони нас, або ми їх. Тож, яка б у них не була зброя, перемога за нами», — наголошує Дмитро.

Зазначимо, що старий радянський ПЗРК, що коштує 60–80 тисяч доларів, а знищений сучасний літак рашистів - 40 мільйонів доларів.

«Я думаю, вони не очікували такого результату. Наша команда була дуже рада. На той момент ми розуміли, що врятовано всіх членів екіпажу, адже вони могли й нас затопити. А взагалі, нас не бентежать їх «новітні» літаки, бо падають вони, як і всі інші, — купою металобрухту», — зауважує Дмитро.

Варто зауважити, що в сім’ї Дмитро не єдиний військовий. Його брат служить у Національній гвардії і нині захищає від рашистів Маріуполь.

Раніше повідомлялося, що нацгвардієць у Запорізькій області з ПЗРК «Ігла» вгатив по російському літаку, який коштує 11 мільйонів доларів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на сьогодні РФ у війні проти України уже втратила 192 літаки та 155 гелікоптерів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: