Вівторок, 05 квітня 2022 09:10

Конгресмени США вимагають надати Україні винищувачі і протикорабельні ракети

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, запит законодавців також включає ракети ПВО і противотанкові комплекси Javelin.

Понад 30 конгресменів вимагають від адміністрації Байдена збільшити поставки зброї для ЗСУ, в тому числі включити ракети класу «земля – повітря» великої дальності, винищувачі і протикорабельні ракети.

Запит законодавців також включає ракети Javelin, а також безпілотники великої дальності дії, щоб Україна могла «краще переривати російські лінії постачання і протистояти російському оточенню», зокрема під час боїв на Донбасі.

«Ми визнаємо, що США та союзники вже надали суттєву військову допомогу у відповідь на російське вторгнення, в тому числі частину з 13,6 мільярда доларів. Проте українцям зрозуміло, що треба зробити більше, щоб виграти цю війну», - йдеться у тексті звернення.

Конгресмени звертають увагу, що Україні не вистачає винищувачів: «В Україні більш як достатньо пілотів, навчених керувати додатковими літаками, якщо вони будуть надані».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «винищувачі також дозволили б українським силам забезпечити більш адекватний захист районів, таких як Харків і Маріуполь, де в результаті російських атак сталися багаточисельні жертви серед цивільного населення», - вказують автори листа.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: