П'ятниця, 28 січня 2022 10:48

Військовим України продемонстрували нову бронемашину «Козак-7»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, броньовану бойову колісну машину (ББКМ) презентувала ГС «Ліга оборонних підприємств» як спільний проєкт приватного оборонно – промислового комплексу, де головним виконавцем виступило ПрАТ «НВО «Практика».

Ця броньована машина була розроблена для іноземного замовника за індивідуальним технічним завданням. Виробник повідомив, що машина добре підходить для ведення бойових дій в умовах міської забудови.

На думку розробників такий зразок військової техніки міг би знайти своє застосування і в бойових підрозділах українських силових структур.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний та начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Сергій Шаптала підтвердили зацікавленість в продукції такого класу.

Представники Збройних сил здійснили порівняння ББКМ з іншою версією багатофункціонального бронеавтомобіля «Козак-2М1». Вони відзначили рівень захищеності особового складу, ергономічні показники, покращені динамічні характеристики, використання автоматичної коробки передач.

Розробники також пропонують можливість створення на базі «Козак-7» лінійки спеціальних машин: командно-штабних; пунктів управління; протитанкових комплексів; медичних тощо.

В якості суттєвої переваги новітньої розробки у порівнянні з ББКМ «Козак-2М1» відзначено нижчу вартість представленого зразка. Також бронемашина має більш спрощену технологію виробництва.

Для ЗСУ підприємство-розробник може гарантувати безперебійні поставки «Козак-7» у достатніх кількостях.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, заявлено, що потужності підприємства дозволяють виготовляти машини подібного класу до 150-200 одиниць на рік.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: