П'ятниця, 21 січня 2022 09:59

Армія США отримала перші бронемашини нового покоління

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, до армії Сполучених Штатів надійшла перша партія серійних багатоцільових бронемашин AMPV.

Бронемашини AMPV доставили до 2-ї бронетанкової бригади 3-ї піхотної дивізії армії Сполучених Штатів у Форт-Стюарт для початкових експлуатаційних випробувань. Цього місяця солдати військового підрозділу почнуть навчатися обслуговувати та застосовувати нові зразки бронетехніки.

Дослідну партію машин розроблених за програмою Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV), компанія BAE System передала армії США у 2018 році для проведення випробувань.

Метою програми AMPV є забезпечення безпеки й живучості особового складу на полі бою шляхом оснащення високонадійним і мобільним парком нових транспортних засобів. Ця програма передбачає заміну наявних бронетранспортерів M113 та машин на їх базі в бронетанкових підрозділах армії США.

Компанія BAE System була обрана за результатами тендеру, який відбувся у грудні 2014 року, тоді було запропоновано нову платформу розроблену на базі БМП M2 Bradley.

AMPV будуть поставлені в версіях загального призначення, машини управління, транспортера 120-мм міномета, машини медичної евакуації та машини надання медичної допомоги. Першою з п’яти замовлених версій стала машина управління.

У липні минулого року, BAE Systems повідомила, що уклала контракт з Міністерством оборони США на суму близько 600 мільйонів доларів на технічну підтримку нової лінійки броньованих багатоцільових машин AMPV.

Контракт передбачає розробку і вдосконалення машин AMPV протягом усього терміну їх служби. Виділені кошти дозволять підтримувати виробництво і в майбутньому модернізувати існуючі зразки цієї бронетехніки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, всього на поточний момент замовлено понад 450 AMPV. Програма передбачає закупівлю в цілому до 2297 бронемашин даного типу.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: