П'ятниця, 07 січня 2022 11:30

В Україні хочуть локалізувати виробництво автомобілів HMMWV

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Асоціація виробників озброєння пропонує локалізувати в Україні виробництво автомобілів «Гамві».

Міноборони має розглянути закупівлю автомобілів HMMWV коштом американської допомоги, а також локалізацію їх виробництва в Україні.

Повідомляється, що сьогодні в Україні відсутнє виробництво зазначеного класу армійських автомобілів, а їх розробка і подальша організація серійного виробництва займе не менш 5-10 років.

Згідно зі здійсненим Асоціацією аналізом наявних на забезпеченні ЗСУ іноземних аналогів армійських автомобілів (на які у тому числі можна встановлювати озброєння) та наявність сприятливих умов щодо подальшого укомплектування ними підрозділів, вони прийшли до висновку, що це може бути лише легкий високомобільний багатоцільовий колісний автомобіль HMMWV «Гамів».

Основні переваги, які переконали Асоціацію у необхідності відбору цього автомобіля:

автомобіль військового виконання, який зарекомендував себе у бойових діях, як надійний та бездоганний помічник командира (солдата) у бою;

від США до ЗСУ передано не менш 300 одиниць HMMWV, тобто питання уніфікації повинно бути на першому місці;

можливе виділення часткової фінансової допомоги від США на закупівлю HMMWV у американської компанії виробника AM General, за умовою організації їх виробництва на території України.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, при цьому українські зброярі запевняють, що AM General готова до створення виробництва автомобілів на території України, за умови потреби їх закупівлі Збройними Силами та іншими силовими відомствами України.

 

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: