Четвер, 27 травня 2021 22:10

Стали відомі подробиці про нову багатофункціональну українську РЛС

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українські фахівці вже створили аванпроект «радару майбутнього», який може згодом стати основою захисту неба України

КП «Науково-виробничий комплекс «Іскра» (входить до складу ДК «Укроборонпром») продовжує працювати над новітньою багатофункціональною РЛС «Мангуст» (або 1Л300).

Проект радару був створений на замовлення іноземної компанії (з умовами його виробництва в Україні) і за своїми тактико-технічними характеристиками може конкурувати з новітніми розробками провідних світових виробників.

Це багатофункціональний радар, який може працювати в різних режимах. Зокрема, в оглядовому - моніторити повітряний простір на досить велику дистанцію. Також як контрбатарейний – може перейти в інший режим і виконувати якісно функції контрбатарейного радара.

Також новинка може бути радаром, який здійснює радіокорекцію керованого боєприпасу.

«Мангуст» може замінити одразу декілька сучасних РЛС, як то контрбатарейний радар «Зоопарк-3», або оглядові РЛС 36Д6М та 80К6КС1, котрі, до речі, мають значні розміри й розташовані на буксованій платформі

Тобто фактично, новітня РЛС «в одному флаконі» може поєднувати в собі можливості інших сучасних розробок державного підприємства – контрбатарейного радара 1Л220УК, та РЛС типу 36Д6М й сімейства 80К6.

Радар є багатофункціональним, і він дозволяє виявляти також безпілотні літальні апарати, і винищувачі п’ятого покоління з низьким ЕПР (виготовлені за технологією Stealth).

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, український «Радар майбутнього» має досить компактні розміри та значну мобільність, завдяки безпосередньому розташуванню на шасі з високою прохідністю типу 6х6.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: