Неділя, 15 березня 2020 14:44

ЗСУ отримало партію танків Т-72

Київський бронетанковий завод, що входить до ДК "Укроборонпром", передав Збройним силам України останню партію з 6 танків Т-72, на яких було проведено доробки з метою покращення їх бойових та технічних характеристик. Цим КБТЗ завершив поставку танків за державним контрактом з Міністерством оборони України.

За словами виконуючого обов’язки директора ДП "КБТЗ" Володимира Синявського, "ці танки Т-72 є результатом переосмислення досвіду сучасної війни на Сході України. Ми комплексно підійшли до ремонту  та суттєво покращили тактико-технічні характеристики машин, аби вони краще могли виконувати бойові задачі українських захисників".

Зокрема, покращення характеристик надало змогу збільшити захищеність, мобільність, вогневі спроможності та управління  машиною. Фахівці заводу доопрацьовали оптику та стабілізаційну систему гармати, покращили загальні ходові характеристики. Однією з головних особливостей Т-72 є можливість ведення вогню високоточними керованими ракетами "Комбат" від підприємства Концерну ДККБ "Луч". Крім того, бойовий танк Т-72 має рівень захисту нового покоління, який забезпечують сучасні елементи динамічного захисту.

Особливу увагу при розробці Т-72 було приділено прицільному комплексу та засобам спостереження. Танк отримав прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління та нічний приціл для ведення вогню керованими ракетами. Також у Т-72 встановлений комплект з цифрової радіостанції та супутникової навігаційної апаратури, що дозволяє підтримувати зв‘язок з піхотними підрозділами, що має величезне значення для взаємодії на полі бою. Київський бронетанковий завод суттєво покращив ходову частину танку. Була виконана заміна гусениць на нові з резинометалевим шарніром і обрезиненою біговою доріжкою, що дозволило збільшити плавність ходу танку.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: