Середа, 04 вересня 2024 09:51

Вітчизняна компанія представила нову бронемашину «Варта 2»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «Українська бронетехніка» на міжнародній виставці у Польщі вперше представила бойову броньовану машину «Варта 2».

На міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO 2024 у Кельце українська компанія представила свою нову розробку, котра має замінити «Варту» першого покоління у ніші мінозахищених броньованих машин.

Конструктивно «Варта-2» повністю відрізняється від першої «Варти». Замість використання рамної конструкції на основі вантажівки МАЗ нова машина отримала несучий корпус до якого вже кріпиться модульне шасі від компанії Base.

«Це абсолютно нова машина, яка розроблялася з врахуванням десятирічного досвіду компанії, потреб військових та умов сучасної війни. Автомобіль може перевозити 10 членів екіпажу», – розповів генеральний директор ТОВ «Українська бронетехніка».

Новий броньований корпус та підхід до побудови дозволили знизити вагу на кілька тонн, одночасно наростивши захист до рівня STANAG 3a/3b.

Він забезпечує захист від близького обстрілу бронебійними патронами калібру 7,62х51, а також підривів на 8 кг тротилу.

Вищих параметрів захисту при відносно низькій вазі розробникам вдалось досягти завдяки використанню рознесеного бронювання, а також подвійного дна з підвісною підлогою та енергопоглинаючих протимінних сидінь.

В ході розробки конструктори компанії переосмислили нішу використання нової бронемашини, надавши їй можливість встановлення важкого озброєння для надання вогневої підримки піхоті безпосередньо в бою.

«Бронемашина оснащена бойовим модулем «Січ» з 30 мм автоматичною гарматою, що надає їй потужну вогневу міць, необхідну для підтримки піхоти та знищення бронетехніки противника», – розповіли в компанії.

Разом з бойовим модулем повна маса автомобіля складає 14 тон. Завдяки незалежній підвісці та системі CTIS, «Варта 2» здатна розвивати швидкість до 110 кілометрів на годину та долати складні перешкоди.

Машина обладнана сучасними системами світломаскування та інтегрованою системою фільтрації повітря, яка забезпечує захист військових від хімічних та біологічних загроз.

Крім того, місце командира машини оснащене програмно-апаратним комплексом «ICoMWare».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, він забезпечує ситуаційну обізнаність та інформаційну підтримку командира підрозділу через захищену Mesh-мережу з використанням широкосмугових радіостанцій DTC.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: