Середа, 14 серпня 2024 09:47

«Сталевий фронт» закупив 12 бронетранспортерів FV432 для 3-ї штурмової

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія «Метінвест» відправила військовим 12 британських бронетранспортерів FV432 та дві БРЕМ FV434 із запчастинами.

В ініціативі компанії «Сталевий фронт» розповіли, що машини відправили 3-й окремій штурмовій бригаді.

Бронетранспортери FV432 та ремонтно-евакуаційні FV434 знайшли у Великій Британії, з якої понад шість місяців доставляли їх до України. 14 британських машин із запчастинами коштували компанії 53 мільйони гривень.

Британський гусеничний бронетранспортер FV432 Mark 2 дозволить безпечніше перевозити бійців 3-ї штурмової.

Екіпаж може становити до 12 людей, сталева броня забезпечить захист від стрілецької зброї та уламків. Максимальна швидкість FV432 — до 52 км/год, а на одному баку пального можна проїхати до 480 км.

Завдяки своїм компактним розмірам та гусеничній ходовій частині, FV432 Mark 2 може пересуватися складною місцевістю, тому його використовують для різних задач.

«Їхня прохідність набагато краща, ніж в колісної техніки. Тому вона рятує життя хлопців, які виконують зараз свої бойові завдання.

Ми додатково переобладнуємо внутрішньою системою навігації, зв’язку, щоб хлопцям було краще між собою співпрацювати на полі бою», — розповів боєць 3-ї штурмової бригади.

Зі свого боку, ремонтно-евакуаційні машини FV434 допоможуть українській бригаді з евакуацією з поля бою пошкодженої легкої гусеничної та колісної бронетехніки.

Машина створена на базі бронетранспортера FV430. Має закритий зварний броньований корпус, що забезпечує захист екіпажу від куль та уламків артилерійських снарядів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, FV434 оснащена гідравлічним краном вантажопідйомністю 1250 кг із вильотом стріли 3,96 м та 3050 кг із вильотом стріли 2,26 м, комплектом запасних частин та інструментом для виконання нескладних робіт.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: