Середа, 07 серпня 2024 09:58

Help Heroes Of Ukraine передав Силам оборони вже 40 «Хамві»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, фонд Help Heroes Of Ukraine передав українським захисникам вже 40 американських багатоцільових автомобілів HMMWV.

Директор фонду Роман Заболотовський розповів, що машини знаходять у приватних власників та на аукціонах США.

Американські машини передаються підрозділам, у яких на балансі вже стоїть цей тип автомобілів.

Зокрема, HMMWV передавалися 3-й окремій штурмовій бригаді, бригаді Нацгвардії «Азов», 1-й Президентській бригаді, 33 Окремому інженерному батальйону, 132 Окремому Розвідувальному батальйону та іншим.

Роман Заболотовський розповів, що машина може коштувати від 20 тисяч до 200 тисяч доларів. Ціна на HMMWV у США залежить від комплектації машини та її бронювання.

Після придбання машини доводять до ладу у Сполучених Штатах, у яких легше дістати необхідні запчастини. Також Help Herоes Of Ukraine пересилає українським підрозділам запчастини до HMMWV.

«Машини призначені для перевезення різних матеріалів, боєприпасів чи особового складу. Висока прохідність дозволяє це реалізовувати попри бездоріжжя», – розповідають у фонді.

Підрозділам також передають санітарну версію M1152 HMMWV, яка оснащена медичним модулем на 4 ліжка.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, згідно з даними Департаменту оборони США, Україна отримала від американських партнерів понад 3000 автомобілів HMMWV.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: