Субота, 03 серпня 2024 09:55

82-у бригаду ДШВ озброїли бронемашинами Cougar

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, воїни 82-ї десантно-штурмової бригади отримали на озброєння американські броньовані машини Cougar класу MRAP.

Транспортні засоби передали українським військовим у межах військової допомоги від Сполучених Штатів. Про те, що Десантно-штурмові війська ЗСУ отримали бронеавтомобілі Cougar, стало відомо у березні торік.

Тодішній міністр оборони Олексій Резніков опублікував фото західної бронетехніки, яку передали Збройним Силам, серед якої і був Cougar.

Передача партії цих бронеавтомобілів була анонсована у грудні 2022 року у великому пакеті військової допомоги від США вартістю 1,85 млрд доларів.

Тоді Сполучені Штати зобов’язалися передати Україні 37 таких броньованих машин у межах першої поставки.

Cougar класу MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) – сімейство броньованих машин виробництва компанії Force Protection Inc.

Ці транспортні засоби захищені шляхом поєднання конструктивних особливостей та матеріалів, що забезпечують захист як екіпажу, так і моторного відсіку від широкого спектру пошкоджень.

Зокрема, від підриву на вибуховому пристрої або обстрілу машини зі стрілецької зброї.

Cougar має V-подібне днище корпусу, яке перерозподіляє енергію вибухової хвилі убік від екіпажу. Бронеавтомобіль у різних варіантах може мати шасі з колісною формулою 4х4 або 6х6.

Також бійці 82-ї десантно-штурмової бригади отримали гвинтівки Haenel MK 556, які передав німецький уряд у межах міжнародної військової допомоги.

Першочергово вони були виготовлені на замовлення німецьких збройних сил, однак через виявлені порушення патентного права контракт був зірваний, а гвинтівки вилучені на склади зберігання.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, окрім того 82 ОДШБр озброїли переданими Великою Британією танками Challenger 2 та американськими колісними бронетранспортерами M1126 Stryker із дистанційно керованою кулеметною установкою.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: