Четвер, 01 серпня 2024 10:59

IVECO випробовує новий колісний танк

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, італійська компанія IVECO спільно з OTO Melara випробовує колісний танк Centauro II зі 105-мм гарматою.

Випробування нової гармати відбуваються в межах розширення кількості країн, які можуть бути зацікавлені колісним танком Centauro II.

Першочергово він розроблявся під 105-мм гармату виробництва OTO Melara.

Починаючи з другої модифікації машини, яка відома як Centauro II, розробники посилили вогневу потужність шляхом встановлення у нову башту 120-мм гармати.

Попри кращі балістичні характеристики машина не дуже зацікавлює нових покупців, однією з причин якої є гармата.

Оскільки більшість країн, які не займаються активною модернізацією армії, до сьогодні  мають на озброєнні бойову техніку, що оснащена британськими 105-мм гарматами L7 або ж її китайською копією.

Попри те, що машина була представлена потенційним експортним замовникам у 2014 році, тільки у 2022 році нею зацікавилася Бразилія.

У межах підписаного у 2022 році контракту Бразилія замовила 98 колісних танків Centauro II зі 120-мм гарматами з довжиною ствола 45 калібрів.

Раніше італійський консорціум IVECO — Oto Melara підписав контракт зі Збройними силами Італії на постачання 28 одиниць колісних винищувачів танків Centauro II.

Підписаний контракт повністю закриває потреби італійських Сухопутних військ у бойових машинах цього типу і доводить їх загальну заплановану кількість до 150 одиниць.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вперше ці колісні бронемашини Італія замовила ще у липні 2018 року, а вже у 2020 році консорціум Iveco — Oto Melara встиг поставити дві партії.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: